Kolibries

Welkom!

Onze groep heet “de Kolibries”. In onze groep zitten 20 kinderen; Timo, Omar, Joshua, Leon,  Vatan, Merijn, Dyron, Colin, Stephan, Ashley, Jordin, Jordy, Jason, Annika, Kyrillos, Nigell, Gyaro, Milan, Frank en Gitano. Vijf kinderen zitten voor het tweede jaar in onze groep. Andere leerlingen komen uit de Kwikstaarten en Parelduikers en we hebben ook één nieuwe leerling in de groep.
Meester Patrick  is er op maandag t/m donderdag, meester Ricco geeft alle dagen les en juf Jessica is er elke vrijdag.

De ochtend wordt gestart met een rondje door de klas. Tijdens dit gesprek kunnen de volgende dingen aanbod komen: het rooster van de dag, regels, belevenissen van kinderen, gebeurtenissen van de dag ervoor, het nieuws enz. Het ochtendprogramma van de Kolibries bestaat uit de volgende vakken: rekenen, taal, spelling, stellen, thema, topografie, nieuwsbericht, DMT, begrijpend lezen, woordenschat, SOVA, muziek/drama, Engels en technisch lezen. 

In de pauze moeten de kinderen iets eten en drinken.

Het middagprogramma bestaat uit; thema, technisch lezen, boekbespreking, spreekbeurt, DMT, gym, SOVA, mediawijsheid verdeeld over de verschillende middagen.

Beloningssysteem:
Aan het eind van de dag volgt het beloningssysteem. De leerlingen moeten dan kritisch naar zichzelf kijken en krijgen een beoordeling (P van prima, G van goed, M van Matig en een O van onvoldoende).

Het sfeercijfer:
Naast het beloningssysteem is er ook het sfeercijfer.  ‘s Ochtends bij binnenkomst, na de kleine en grote pauze/gym en vlak voor het naar huis gaan wordt er samen met de leerlingen gekeken naar de sfeer in de klas. Er wordt dan 4x een tijdelijk cijfer bepaald (op schaal van 1 t/m 10). Na 3x een 8 of hoger volgt er een groepsbeloning.

Afval scheiden:
Ook scheiden wij het afval. Bij 3 volle plastictassen volgt ook een beloning.

Gym:
Kinderen zorgen dat ze een gymbroek, shirt en gymschoenen bij zich hebben.
We gymmen op maandag, woensdag en vrijdag.

Zwemmen:
De kinderen die hun A of B-diploma nog niet gehaald hebben, zwemmen op vrijdag.

Verjaardagen:
De leerling mag een traktatie meenemen. De kinderen mogen om 10.00 stoppen met werken. Om 11.00 gaat de jarige de klassen rond met de kaart, de pennen en de traktatie voor de meesters en juffen.
Wanneer een leerling allergisch is, ligt er in de kast achter het bureau een andere traktatie. Lust een leerling de traktatie niet, dan mag hij deze naar huis meenemen of de traktatie weigeren.

Film kijken:
Soms mogen kinderen een film van thuis mee nemen om deze in de klas te bekijken. Er mogen geen films van 12 jaar en ouder gekeken worden in de klas. Er wordt naar de leeftijdskeuring van de film gekeken of het een geschikte film is.

Bijzondere activiteiten:
Naast het “gewone” schoolprogramma kunnen leerlingen meedoen aan de voorleeswedstrijd en schoolvoetbal. Het schooljaar zal afgesloten worden met een schoolkamp en op de laatste schooldag zal er afscheid genomen worden van de schoolverlaters.

We hopen op een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar!